Author Topic: Using a rotary table with the PRC?  (Read 4528 times)

neeboy

  • Forum User
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Using a rotary table with the PRC?
« on: October 02, 2013, 06:18:13 AM »
I have a question about the near future of the PRC: I am REALLY hot for doing rotary machining.  ;D 

I see that the newest release available to members has support for a linear track.  Any chance in the near future for support for rotary tables?  I see that the PRC has the option to import SprutCAM code....which leads to: 

http://www.youtube.com/watch?v=VPovNSNUr60

I suspect that this video was produced by the creators of the PRC, since it says "Vienna Institute of Technology."  Am I right?  ;)
In that video, was the table dynamically controlled, or was it manually indexed?

Thanks for any info! 

Johannes @ Robots in Architecture

  • Lead Developer
  • Administrator
  • Forum User
  • *****
  • Posts: 556
    • View Profile
    • Robots in Architecture
Re: Using a rotary table with the PRC?
« Reply #1 on: October 02, 2013, 10:06:33 PM »
Hello,

At the moment, support for linear rails is in, but it needs some more work, i.e. automated algorithms for ideal placement. That is on our immediate to-do list. Rotary tables will be in as well, but that will take a bit longer.
Regarding the video: While we've worked with that robot before, this isn't one of our projects. To my knowledge the toolpaths were generated in SprutCAM and then postprocessed using KUKA CamRob - it gives you the choice of either having a fixed rotation for each file, or a dynamic adjustment of the rotation values. See http://www.ddg.tuwien.ac.at/index.php?idcatside=378 for some more information.

Best,
Johannes

happytriger2000

  • Forum User
  • *
  • Posts: 46
    • View Profile
Re: Using a rotary table with the PRC?
« Reply #2 on: October 31, 2013, 06:05:59 AM »
Hello guys, just joined this forum!!

Johannes @ Robots in Architecture

  • Lead Developer
  • Administrator
  • Forum User
  • *****
  • Posts: 556
    • View Profile
    • Robots in Architecture
Re: Using a rotary table with the PRC?
« Reply #3 on: October 31, 2013, 02:04:26 PM »
Great to have you here, Freddy!

happytriger2000

  • Forum User
  • *
  • Posts: 46
    • View Profile
Re: Using a rotary table with the PRC?
« Reply #4 on: November 06, 2013, 06:20:51 PM »
Hello,

At the moment, support for linear rails is in, but it needs some more work, i.e. automated algorithms for ideal placement. That is on our immediate to-do list. Rotary tables will be in as well, but that will take a bit longer.
Regarding the video: While we've worked with that robot before, this isn't one of our projects. To my knowledge the toolpaths were generated in SprutCAM and then postprocessed using KUKA CamRob - it gives you the choice of either having a fixed rotation for each file, or a dynamic adjustment of the rotation values. See http://www.ddg.tuwien.ac.at/index.php?idcatside=378 for some more information.

Best,
Johannes

Looking forward to this feature added in PRC.