Author Topic: I found a strange thins on simulation....  (Read 289 times)

lim_zhang

  • Robots in Architecture Members
  • Forum User
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
I found a strange thins on simulation....
« on: May 09, 2019, 05:24:55 AM »
i add a Anglecommand and a series of linecommand to prcCore.
but when i simulation or real run the kuka,i found they are all strange:
when finished first Anglecommand,the kuka rotaion its A4 a large angle to run linecommands.it is not i want.
but if i delete the first Anglecommand,only remains the linecommands,all is OK.

but sometime i do really need anglecommand in front of a series of linecommand,how can i avoid A4 problem?
Thank you!

(attachment is the problem pictures and 3dm(rhino6) and gh file.)thank you for explain.....

Johannes @ Robots in Architecture

  • Lead Developer
  • Administrator
  • Forum User
  • *****
  • Posts: 885
    • View Profile
    • Robots in Architecture
Re: I found a strange thins on simulation....
« Reply #1 on: May 10, 2019, 10:06:14 AM »
Hello,

I cannot open the RAR file, but believe that I understand the problem.
As per your previous question - https://forum.robotsinarchitecture.org/index.php/topic,962.0.html - KUKA|prc adds a PTP command to the first LIN to make it easier to get there.
If you have an axis movement first, that doesn't happen, so the robot goes from the Axis-position in a straight line to the LIN position, most likely through a singularity.
So you would need to manually add a PTP there for the first position.

Best,
Johannes

lim_zhang

  • Robots in Architecture Members
  • Forum User
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: I found a strange thins on simulation....
« Reply #2 on: May 11, 2019, 04:13:58 AM »
thank you,i understand